Decizii peste decizii

E ciudat cand toata lumea vrea sa ia decizii in locul tau, nu? Eu stiu ca, cel putin uneori, chiar daca ai trecut pragul celui de-al 18-lea an din viata ta, e nevoie de timp sau de cineva care sa ia o anumita decizie in locul tau, dar sa fim atenti sa nu cadem in extreme… 

Sunt satul sa se ia decizii in locul meu, sunt satul sa traiasca altii prin mine sau pur si simplu sa doreasca sa traiesc asa cum vor ei chiar daca pana nu de mult eram doar un alt numar in multimea cunoscutilor lor. Unii oameni sunt pur si simplu definiti prin stilul lor de a controla pe altii… Asta le aduce placere… De notat! Nu toata lumea poate fii manipulata! E normal sa aiba anumite griji si sa le fie teama sa nu aleg gresit in anumite rascruci ale drumului vietii mele… Dar de la a-mi spune parerea pana la a se gandi si accepta ce consider eu ca este benefic pentru mine in momentul de fata, e drum lung. Cat de ipocrita poate fii lumea in ziua de azi? Stiu ca lumea de acum e mai periculoasa pe mai multe planuri ca acum una, doua sau mai multe generatii, dar viata se construieste pe decizii, pe alegeri… Unele mai bune, altele mai putin bune, iar altele de-a dreptul proaste. 

Ma pregatesc, ca multi din voi, sa imi iau viata in maini si sa pornesc pe frontul lumii pe care poate nu am cunoscut-o niciodata asa cum este… Basmele suna frumos, dar viata bate orice film… E ca si cum ai bajbai intr-un neant pe langa multe prapastii si te bazezi pe intuitie si simturi… Si poate, uneori pe o voce care urla, ca a mai trecut pe acolo inainte, si te mai sfatuieste cum sa o apuci. Iau o decizie. Ma lupt pentru dorinta sau dorintele mele… Cred in imposibil… Cred ca daca am determinare, perseverenta si dedicare se poate realiza imposibilul… Nu. Nu am nevoie de noroc. Nu exista asa ceva. Exista doar decizii buna si decizii proaste. Am nevoie de oameni care sa ma SUSTINA si sa ma ajute sa perseverez, nu sa imi judece fiecare decizie… Fiecare pasiune. Sa ma puna sa aleg intre visele, pasiunile mele si familia mea…. In viata nu e nevoie sa alegi intre lucruri la care tii la fel de mult. Viata e un dar ceresc, care are bonusuri… Daca tu consideri ca vrei sa te autotorturezi, fa-o! Dar nu obliga pe altii sa faca la fel… 

Unii oameni chiar nu pot intelege ca toti suntem diferiti… (ca daca tu incerci sa iti implinesti un vis care nu imi aduce mie vre-un beneficiu sau vre-o amenintare, eu, daca nu pot sa te ajut, sanatos ar fi sa ma dau la o parte si sa te sustin). Ca la fel cum nu toti gandim la fel, exact asa nu reactionam la fel in exact aceeasi situatie. O situatie de urgenta poate sa ridice moralul cuiva si in acelasi timp sa deprime pe altul… Suntem diferiti! Dar lumea ar fi un loc mai bun daca in loc sa ne vorbim de rau unii pe altii, ne-am aprecia, daca in loc sa vrem sa controlam pe altii, am stii sa ne expunem ideile in mod echidistant de toate convingerile fiecaruia, daca in loc sa distrugem visele celorlalti (doar pt simplul fapt ca NOI credem ca nu e bine, pt ca noua nu ne place si pt ca ascultam povestile “altora”) i-am sustine sau daca nu putem ne-am da la o parte… Dar lumea nu va fi niciodata acel loc… Si cum spunea cineva intr-o zicala: “Doamne, da-le viata lunga dusmanilor mei sa asiste la succesul meu!” 

Acum o sa spuneti ca sunt pesimist. Iar eu voi spune ca uneori asta coincide cu “sunt realist”. Nu am trait o viata de om. Am “doar” 22 de ani… Dar cred ca si eu, ca si voi, am un cuvant de spus… Si acesta este al meu. 

Eu am fost Akimoto si… 

O seara superba sa aveti! 

About Aki's Land

Radiographer by day, artist by night! 😉

Posted on December 6, 2016, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: