Bilanț? Dorințe? Liber arbitru? 

​Am fost ieri cu fratele meu la un film care m-a facut sa ma reflectez la ideea e om liber… (…) mda. Nu vreau sa vorbesc filozofeli (stiu ca nu prea exista cuvantul), dar vreau sa impartasesc cu voi niste idei. 

Tocmai am intrat intr-un an nou, dupa masuratorile noastre, si fiecare dintre noi reflectam la cele intamplate anul care a trecut, ne punem in gand sa nu mai repetam aceleasi greseli, sa facem ceva pe un plan mai inalt, sa lasam ceva in urma, sa facem, probabil, o schimbare s.a. Nu spun ca sunt lucruri rele… Dar ne-am gandit vreodata cate din aceste dorinte ne apartin? Ne-am gandit vreodata cat de capabili suntem sa realizam noi SINGURI ce ne propunem fara sa ne fie frica de consecinte…? Eu vreau sa fiu sincer cu voi si mie inca imi e frica de anumite decizii, desi imi doresc cel mai mult sa le iau singur. Anul 2017 va fi un an al schimbarilor pe toate planurile. Aici nu ma refer doar la mine… E o regula aplicata mondial. Vorba romanului: ” ‘Om trai si ‘om vedea!”.  Totusi, revenind la oile noastre, noi incercam sa devenim oameni puternici bazandu-ne pe bilantul anilor trecuti, greseli, lectii, dorinte, moduri de aplicare a acestora s.a. 

Dar… 

Eu din cele intamplate in ultimul an am invatat ca un om puternic nu e acela care iese cu fruntea sus din toate. Un om puternic e acela care se adapteaza la fiecare situatie, invata din ele si isi mentine inima si sufletul curate… 

Viata e un lant de situatii neprevazute din care rezulta amintiri pe care noi le colectionam si depinde de noi care sentiment le guverneaza! 

Life has only 2 ruls: 1. Never quit. 2. Always remember rule 1.

Eu as mai adauga moralitatea aici… Si la regula 1. ar fi Never quit and be moral. 

Dorinte avem fiecare. Si in fiecare an apar altele. Pe langa cele in care perseveram pe masura ce trece timpul. Dar oare toate sunt ale noastre?! Oare am putea sa ne oprim odata sa ne uitam la cer si sa ne calculam viata corect? Chiar daca suntem tristi sau abatuti, faptul ca ne uitam la cer ne tine cu capul sus. Se spune ca dupa Dreptul la viata urmatorul drept fundamental al omului e dreptul la fericire… Dar de cine depinde asta?! 

Sa fii fericit e asa usor … dar e in stransa interdependenta de ultilizarea creierului in scopul principal al crearii lui. Logica nu combate lucruri, logica creaza legaturi si iti da siguranta. Ai tot pachetul necesar autocunoasterii si prelucrarii informatiei spre a actiona propice fericirii si moralitatii proprii. 

… Va  urma! 

Va doresc un an fericit si un an in care sa treceti tot prin filtrul gandirii, sa va stabiliti teluri inalte, dar sa fie ale voastre si sa luptati sincer in a le atinge. Eu sunt Akimoto si va doresc un an productiv! 

About Aki's Land

Radiographer by day, artist by night! 😉

Posted on January 5, 2017, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: