Nepăsare

Băi deci destul de mult mă gândesc la viața mea profesională de până acum… Mă gândesc de ce mi-a fost scris să ajung aici… Și să mă lovesc mereu de aceleași situații tâmpite… Știi ce greu e să știi chestii, să observi neregularități, să vezi cum se produc erori și oameni care suferă din cauza ăstora… Iar tu să nu poți face nimic pentru că poziția nu îți permite…?

Să nu zic zilnic, zic săptămânal… Zic asta numai că să nu ai impresia că exagerez… Săptămânal mă lovesc de situațiile descrise în primul paragraf al… Articolului… Of-ului… Sau cum s-o numi chestia asta. Îmi vine apoi gândul cu proverbul ăla “neascultarea de părinți se plătește”… Mama, draga de ea, mi-a zis sa merg la medicină generală să mă fac medic, iar eu îi spuneam mereu că nu sunt îndeajuns de inteligent pentru meseria asta. Doar mama știa ceva ce eu refuzam să cred (din conjuncturile liceului, unde unii profesori se asigurau că și eu cred că sunt incapabil de muuuulte lucruri). Nu am mers la medicină generală, însă am făcut radiologie. Acum sunt tehnician de radiologie. Adică, pe scurt, sunt pregătit să achiziționez imagini cu ajutorul impulsurilor de radiofrecvență sau radiațiilor X sau gamma… În unele colțuri din lumea asta și cu ajutorul ultrasunetelor… Sau să aplic tratamente cu radiații puternice, în special în domeniul oncologiei. E o meserie frumoasă… Nu regret… O sa vorbim mai jos… Însă de multe ori mă gândesc cum era dacă o ascultam pe mama. Oare mai aveam problemele “existențiale” de azi?!

Oricum…. Nu regret de fel că am mers pe drumul ăsta. Dacă ar fi să o iau de la capăt aș face fix aceleași alegeri, aceleași greșeli, aș merge fix pe același drum, aș cunoaște exact aceeași oameni, m-aș certa tot de atâtea ori și aș râde în aceleași circumstanțe. Am suferit. Am trecut prin dragoste și apoi deces. Dragoste și înșelat. Dragoste și furat. Dragoste și dragoste înapoi. Am avut suișuri și coborâșuri. Poate nu mai multe ca tine. Dar totuși destule. Ce vreau să spun este că motivul pentru care nu regret nimic este că am cunoscut o mulțime de oameni frumoși pe care nu îi dau pe nimic în lume. M-am modelat într-un fel și sunt recunoscător…

Frustrarea e sentimentul care nu îmi place deloc. Orgoliul, încăpățânarea și aroganța e triada cauză pentru frustrare în zilele noastre. Aș vrea să îți dau mai multe detalii, dar cred că știi ce vreau să spun și oricum… Sunt parte din viața noastră… A tuturor celor cărora ne pasă prea mult de cei din jur.

Un început de săptămână strălucit și plin de zâmbete omuleți dragi!

About Aki's Land

Radiographer by day, artist by night! 😉

Posted on March 2, 2020, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: