Adevărul despre Revolut!

Revolut – după cum poți vedea în printscreen urile de mai jos daca îți faci contul în următoarele 21 de zile, atât tu cât și eu vom primi 50 de lei în cont (după ce faci prima plata cu cardul tău (totul e gratuit, pt ca nu e o banca fizica se ocupa aplicația de tot, fără costuri de administrare cont, sau emitere card).

/UPDATE/

*Odată la ceva vreme anumiți utilizatori, aleatoriu, primesc oferta asta, ori alta care le permite, printr-un link de afiliat să primească cardul gratuit.

**Ofertele sunt limitate de timp și revin la un anume timp și la alți utilizatori, aleatoriu.

***Eu, spre exemplu, l-am comandat în România, acasă, când fratele meu a primit oferta cu revolut metal gratuit pe 1 an dacă avea 5 afiliați revolut pe link-ul primit de la ei. Eu am primit cardul gratuit și el după cei 5 afiliați a primit cardul varianta metalica, tot gratuit.

Am făcut aceste precizări din mai multe neintelegi ale unor cititori de când am postat asta.

//UPDATE//

Daca nu știi nimic despre revolut… Ți-am scris eu mai jos. Fa lectura de dimineata sau de seara! Nu-i mult!

Înainte de toate trebuie să știi că Revolut nu-i un produs unic pe piață. Nu, au mai fost și vor mai fi, doar că majoritatea soluțiilor de tipul ăsta ne ocolesc. Revolut nu-i bancă, deși îți emite un card, îți oferă o aplicație de administrare a banilor și, cumva, îți oferă un cont de economii. E un fel de hibrid pentru lumea fără cash, dar în care să știi pe ce ai cheltuit banii și, mai ales, să îi poți transfera rapid către alți utilizatori. Ce nu oferă încă în România, spre deosebire de-o bancă, sunt creditele.

Până într-un punct, serviciul e gratuit. Și punctul ăla e când vrei mai multe opțiuni care te ajută sau nu. Ajutorul e dependent de câți bani circuli prin cont, de cât suport ai nevoie din partea companiei și de cât de mișto vrei să arate cardul tău. Cât despre descentralizarea de care ziceam mai sus ea începe încă de la deschiderea contului. Dacă, în prezent, trebuie să te duci la bancă, să completezi acte, să discuți cu cineva (deși se schimbă și treaba asta), serviciul ăsta presupune să îți descarci aplicația și să faci totul digital – de oriunde ai fi.

Dacă ieși cel puțin o dată pe an din țară, contul Revolut te ajută!

Ca să-ți deschizi un cont îți iei aplicația, care-i pe Android și iPhone, îți faci contul – cu număr de telefon și parolă – și adaugi cel puțin 50 de lei în cont (e o sumă minimă impusă de aplicație). Apoi, îți ceri cardul. Poți folosi și un card virtual, doar că nu poți plăti cu telefonul încă. Să zicem că ți-ar fi util, pentru că-i de unică folosință. Vrei să cumperi ceva de pe un site chinezesc dubios, dar nu vrei să-i dai acces la cardul tău oficial și plin de bani? Faci unul virtual. Vrei să plătești sesiuni de videochat și nu vrei să-ți bagi cardul fizic care dă pe-afară de bogăție? Faci unul virtual.

În cazul unui card fizic, îl comanzi în aplicație și-ți vine acasă în cam trei până la șapte zile. Partea cu venitul e mai complicată, pentru că sunt utilizatori din România cărora le-a venit la fix. Mie nu. Eu am așteptat după primul vreo două săptămâni, am renunțat, am cerut altul și mi-a venit în vreo zece zile. O fi după noroc sau după cât de prost e sistemul de livrare. Cât despre card, e clasic: VISA sau Mastercard, contactless și cu cip să poți scoate bani de la bancomat. Dacă vrei mai multe carduri, le comanzi. Costă 28 de lei unul. Și ăsta standard, pe cont gratuit, e din plastic.

Să zicem c-ai trecut de toate etapele, ai cont, ai cardul, ce faci cu Revolut? Cel mai mult te-ajută în călătorii. Fie că te duci în Bulgaria, Austria, Statele Unite ale Americii sau chiar Canada, îți treci din contul curent în moneda respectivă și, când plătești cu cardul, e ca și cum ai plăti cash cu banii lor. Îți poți cheltui banii în peste 140 de monede din întreaga lume. Mai sunt câteva care n-au încă suport, dar nici nu cred c-ai ajunge pe-acolo. Banii îi schimbi în aplicație, unde sunt câteva zeci de monede disponibile. Bine, cred că aici trebuie explicat de ce poți cheltui în mai multe monede decât poți schimba bani. Uite exemplu pe leu: dacă ai în cont lei, tu poți cheltui fix leii ăia în cele 140 de monede, fără să mai faci tu schimbul valutar – e făcut automat. Dar dacă vrei să plătești în moneda locală, poți beneficia de asta pentru cele suportate.

Cea mai bună parte la plățile astea e că faci schimbul valutar la cursul interbancar, nu la cel practicat de bănci – de multe ori meschin – sau la cel de la casele de schimb – un pic mai puțin meschin decât la bănci. Până acum eu am folosit dolari, lire sterline și euro. Înainte să schimbi în orice monedă îți apare cursul. De exemplu, când am scris articolul ăsta, un leu era 0,2367 dolari. Dacă-ți convine, schimbi. Totodată, ai și niște cursuri valutare în aplicație și poți calcula cât face-n lei o sută de euro înainte să schimbi.

Mai e o chestiune cu cursul ăsta valutar. E comunicat cu o zi înainte să fie activ și pentru weekend e anunțat vinerea. Schimburile realizate în timpul săptămânii sunt fix la cursul interbancar, dar pe weekend Revolut adaugă o marjă de până la 1% și un comision de 0,5% pentru tranzacţiile de peste 20 de mii lei pe lună. Poate n-o să ai nevoie de mențiunea asta, dar, dacă te lovește bogăția, măcar să nu schimbi în weekend.

Revolut te lasă fără scuze că nu mai știi pe ce-ai dat banii!

Poate cea mai lăudată funcție din Revolut e zona de Analytics. După cum îi zice și numele, îți arată un fel de tablou de bord pentru toți banii care-au trecut prin contul tău, în orice monedă ai schimbat vreodată. Apoi, per monedă, îți arată cât ai cheltuit pe lună, pentru ce, în ce țări și către ce companii.

Tot în privință cheltuielilor intră și transferurile rapide de bani cu alți utilizatori. Și dacă folosești aplicații de internet banking în România știi că la unele bănci poți transfera instant, doar prin numărul de telefon (ING Bank), sau durează câteva zile între bănci concurente. Eh, în Revolut poți împărți nota cu cei cu care ai consumat și ăsta ar fi primul bonus sau poți colecta tu banii de la oameni, când ai plătit nota sau un cadou pentru un coleg de serviciu. Și când zic că poți colecta bani, fix asta înseamnă. La Payments îți apar contactele din agendă care folosesc Revolut, apeși pe cel căruia vrei să-i ceri bani și ai opțiunea să-i ceri sau să-i trimiți. Odată cu cererea de bani poți să-i trimiți și-un GIF să nu creadă că ești vreun soi de cămătar.

Tot pe economie și controlul banilor e și opțiunea de Vault. E un seif digital – mai bine spus cont de economii – în care sunt adunați bani după fiecare plată a ta. Poți fixa o țintă, îi dai un nume și poți fixa o rată cu care Revolut adaugă bani din tranzacțiile tale în contul ăsta. Pe scurt, când tu plătești 11 lei pe-o cafea, Revolut adaugă la economii de la câteva zeci de bani la câțiva lei buni. Dacă uiți de cont, strângi o sumă decentă. Dar, dacă ești ca mine și retragi săptămânal, nu mai faci nicio economie.

A doua treaptă a bogăției în Revolut e să treci la card din metal care costă 55 de lei pe lună. E, la propriu, o bucată neagră de metal excelentă să tai caviarul cu ea. Ai opțiunile de mai sus, retrageri de până la 2 400 de lei pe lună, dar și un concierge. Ăsta-i un nume pompos pentru un customer support ceva mai dedicat. Ambele opțiuni îți mai dau acces la asigurare medicală globală gratuită și carduri virtuale de unică folosință. Practic, ai plătit online cu un card virtual și el e distrus ca să nu te buzunărească niciun prinț nigerian.

Pe mine mă încântă treaba cu asigurarea medicală, acces în lounge-urile aeroporturilor (nu în toate, dar alea suportate ar fi mișto) și că aș putea să-mi asigur telefonul cu 20% discount.

Dacă vrei sa iti faci și tu revolut, da click pe link-ul de mai jos și urmează pașii (va fi nevoie sa introduci 50 de lei în cont pt a începe sa funcționeze contul și apoi poți sa ii scoți, iar dacă nu, poți sa ii lași acolo, dar crede-mă ca te ajuta mult Revolutul asta)

https://revolut.com/referral/ionuge8r93!G10D21

About Aki's Land

Radiographer by day, artist by night! 😉

Posted on August 7, 2019, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: