Azi e despre plante… BRADUL:

M-am gândit că de azi să vorbim despre plante… să fac un obicei de a posta despre plante cel puțin odată pe săptămână… și azi începem cu Minunatul BRAD.

FRA-T_BH-Fraser-Fir_Detail

Dacă tradiția bradului de Crăciun datează de la începutul seolului al XVI-lea, utilizarea medicinală a acestuia în Europa este cel puțin la fel de veche. Excelent în cazul afecțiunilor respiratorii, arborele își datorează mirosul atât de caracteristic uleiurilor esențiale și oleorășinilor aromate.

Carole Minker

Brazii sunt conifere ce cresc în zonele temperate din emisfera nordică. Se diferențiază de molid prin ace și conuri. Mai multe specii de brad sunt utilizate în lume pentru efectele binefăcătoare asupra sănătății.

 

UTILIZĂRI TRADIȚIONALE

În mod tradițional, bradul este utilizat pentru tratarea afecțiunilor respiratorii. Frunzele lui (-acele), mugurii, scoarța și oleorășinile au proprietăți antiseptice, calmante, expectorante și relaxante pentru bronhii (”tubulețele” ce duc aerul la alveolele pulmonare – săculeții ce fac schimbul de Oxigen și Dioxid de Carbon în plămâni). Bradul ar fi recomandat pentru dureri în gât, tuse sau inflamații bronșice. Uleiul esențial de brad se poate indica pentru decongestionare (foarte util în cazul laringitelor, faringitelor, rinitelor sau rinofaringitelor, sinuzitelor sau bronșitelor) sau pentru tuse (seacă sau iritativă).

Chestie tare! Mierea de brad din regiunea Munților Vosgi provine din mana depusă pe ramurile brazilor din Vosgi din specia Abies alba. În afara proprietăților comune tuturor tipurilor de miere, mierea de brad conține și proprietățile benefice ale arborelui din care provine.

alba06

 

About Aki's Land

Radiographer by day, artist by night! 😉

Posted on March 21, 2019, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: